biserica.org:compendium:articole:viata crestina/no1-3-2008/IMO Ioan Anghelina


 

IN MEMORIAM

John Ioan Anghelina


Familia readuce in memoria celor care l-au cunoscut, figura blandului sot, tata , bunic si strabunic-John Ioan Anghelina, de la a carui trecere la cele vesnice, la 22 iulie 2008, se impliesc 7 ani.

A fost un model de moralitate si un convins propovaduitor a credintei in Dumnezeu , ca fiind singura cale de a razbate prin hatisul si mlastina vietii.

A trait modest, dar multumit, traversand vremuri tulburi inarmat doar cu credinta in Mantuitorul.

A sadit in sufletele urmasilor florile nemuritoare ale dragostei de Dumnezeu, ca fiind arca salvarii de la innec in oceanul pacatelor lumesti.

S-a sfarsit impacat cu sine si cu Bunul Dumnezeu, multumit ca si-a trait ultimi ani ai vietii in mult ravnita libertate, pe care a lasat-o ca mostenire urmasilor .

Un gand pios si o ruga catre Dumnezeu, pentru a-i veghea semnul de veci .

Dumnezeu sa-l ierte si vesnica lui pomenirea

Sotia, copiii, nepotii si stranepotii.


A consemnat ginerele, Ion Anton


IOAN (JOHN) ANGHELINA

(Repere biografice)

La 22 iulie 2001 si-a dat obstescul sfârsit în Los Angeles, fratele nostru întru Domnul Ioan Anghelina. Se nascuse la 28 februarie 1919 într-un loc care musteste de istorie, Ruginoasa Iasi, în înneguratul si agitatul început de secol al 20-lea, când lumea cauta sa rastoarne stravechi ordini sociale, cu iluzia ca va trai mai bine.

Copilaria si-a trait-o în aria meleagurilor Ruginoasei, unde si-a însusit si buchia cartilor.

La vârsta de 20 de ani, dupa traditia vremurilor, a îmbratisat scoala militara, devenind subofiter de jandarmi la Dragasani. În aceasta postura, în martie 1944, s-a casatorit cu ecaterina Leonte, cu care a parcurs toata viata pâna la apusul zilelor sale. Împreuna au fost binecuvântati de Dumnezeu cu 2 copii Maria si Gheorghe Anghelina. În nota majoritatii populatiei a traversat lunga perioada de austeritate a poporului român, îngradit în imensul tarc al comunismului. Pentru vina de a fi slujit un alt regim, în anii '50 a fost trecut în rezerva, trebuind sa se recalifice. Astfel, a slujit activitatea comerciala timp de 30 de ani, de unde a si iesit la pensie în 1979.

Ca majoritatea românilor, si Ioan Anghelina a visat la o viata libera, într-o lume libera. Acest deziderat l-a împlinit prin actul de penetrare a cortinei de fier a fiului sau Gheorghe Anghelina. Astfel, în 1988, a emigrat în Statele Unite, unde a gasit libertate, democratie, tihna unei vieti îndestulate.

S-a savârsit din viata cu imensa multumire de a-si vedea întreaga familie în jurul sau, pâna la gradul de stranepot.

Sa ne rugam ca sufletul lui sa fie bine-primit în corturile dreptilor, iar Bunul Dumnezeu, la dreapta judecata sa-l despovareze de încarcatura pacatelor sale.

Slujba înmormântarii a fost savârsita de slujitorii sfintei noastre biserici în ziua de 28 iulie 2001, în capela Little Church of the Flowers a cimitirului Forest Lawn din Glendale, California, cimitir în care este si înhumat. Dumnezeu sa-l ierte, si sa-l odihneasca în corturile dreptilor.

Viaţa Creştină - alegeţi versiunea dorită